در این مقاله آشنا خواهید شد با فرمول محاسبه قدرت جک پنوماتیک

همراه نوین صنعت باشید.

برای خرید سیلندر پنوماتیک به سایت پنوکالا مراجعه کنید.

جک‌ پنوماتیک عموماً از هوای فشرده برای انتقال انرژی در جهت هل دادن یا بلند کردن و جابجایی اجسام سنگین مانند ماشین آلات کشاورزی، کامیون و غیره استفاده می کند و نیرو یا توان پنوماتیک با استفاده از هوای فشرده به دست می آید و انرژی الکترونیکی در در پایان به انرژی مکانیکی تبدیل می شود. این نوع جک ها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و جک های پنوماتیک بسیار راحت و مقرون به صرفه هستند.

از آنجایی که آنها بسیار سریع هستند، در ابتدا از هوای معمولی استفاده می کنند و این هوا به راحتی در دسترس است. در فناوری‌های غیر صلب، مانند رینگ‌های لوله، جک‌های پنوماتیک برای جابجایی و بلند کردن لوله‌های سنگین، قرار دادن لوله‌ها برای نصب و قرار دادن آنها در قسمت جلویی در طول فرآیند نصب استفاده می‌شوند. کانکتورهای پنوماتیک قابل اتصال به جک ها معمولاً به صورت جک های مستقیم، زانویی و سه راهی یک طرفه هستند.

 

فرمول محاسبه

فرمول محاسبه قدرت جک پنوماتیک

برای فرمول کلی تعیین قدرت جک پنوماتیک باید به موارد زیر توجه کرد:

✔️قدرت یا نیرویی که به‌وسیله‌ یک جک پنوماتیک تشکیل می‌شود باید تابعی از فشار هوا، قطر پیستون جک و جمع مقاومت‌های اصطکاکی آن باشد.

✔️برآورد قدرت پیستون این نوع جک باید در حالت استاتیک صورت گیرد، درنتیجه میزان اصطکاک در فرمول محاسبه‌ی قدرت 10 درصد صرف‌نظر می‌شود.

فرمول محاسبه قدرت جک پنوماتیک به‌قرار زیر است:

✔️نیروی جک یا سیلندر= سطح پیستون× فشار هوای فشرده – میزان اصطکاک✔️

✔️F=A.p-Fk✔️

🔸نمادهای استفاده‌شده در فرمول:

👈🏻F: قدرت یا نیروی جک

👈🏻A: سطح پیستون

👈🏻P: فشار هوا

👈🏻Fk: نیروی اصطکاک (مقدار متوسط 10 درصد)

 

پیشنهاد مطالعه📝 جک قلمی پنوماتیک

فرمول محاسبه قدرت جک پنوماتیک خطی یا دوطرفه:

جک‌های خطی به‌طور کل شامل جک‌هایی می‌باشند که حرکت آن‌ها به شکل مستقیم بوده و زاویه‌ای یا چرخشی نیستند. در این نوع جک‌ها، سیلندرهای چهار میل و قلمی، سیلندرهای پروفیلی، جک‌های راهنما دار یا دو شافت قرار می‌گیرند و همچنین جک‌های دوطرفه و هر جکی که حرکت دورانی نداشته باشد، در این گروه از جک‌ها جای می‌گیرند. قدرت تولیدی این گروه از جک‌های پنوماتیک از حاصل‌ضرب مقطع مساحت کف سیلندر در فشار کاری جک به دست می‌آیند.

برای محاسبه‌ نیروی عملی این نوع جک باید به موارد زیر توجه اساسی شود:

  • قطر پیستون برحسب سانتی‌متر باشد.
  • مساحت مقطع (شعاع×شعاع×۳.۱۴)
  • فشار هوا نیز برحسب بار باشد.
  • قدرت حاصل‌شده هم برحسب کیلوگرم باشد.

F= P* (D*D*3.14) /4

✔️F: نیروی سیلندر

✔️P: فشار کار

✔️D: قطر پیستون

✔️D*D*3.14) /4) : مساحت کف سیلندر

اجزا و شیوه‌ی کار جک پنوماتیک

 

فرمول محاسبه قدرت جک پنوماتیک غیرخطی یا یک‌ طرفه:

سیلندرهای غیرخطی اصولاً تنوع جامع‌تری نسبت به جک‌های خطی دارند. جک‌های یک‌طرفه، اکچویتورها، جک‌های گریپر، جک‌های دورانی، جک‌های شعاعی و ایرموتورها در این گروه قرار می‌گیرند.

نیروی حاصل‌شده‌ی‌ این نوع از جک‌های پنوماتیک از حاصل‌ضرب مقطع مساحت کف سیلندر در اختلاف فشار هوای جک و نیروی فنر به دست می‌آیند.

فرمول محاسبه نیروی سیلندر پنوماتیک یک‌طرفه به‌صورت زیر است:

F= P-F* (D*D*3.14) /4

✔️F: قدرت سیلندر جک برحسب کیلوگرم

✔️P: فشار هوا برحسب بار

✔️D: قطر پیستون برحسب سانتی‌متر

✔️f: نیروی فنر برحسب کیلوگرم

اجزا و شیوه‌ی کار جک پنوماتیک

جک‌ پنوماتیک به‌طور کل شامل یک سیلندر پنوماتیک، جک، کمپرسور و یک واحد کنترل است و برای بهتر شدن هوای موجود در جک، مقداری از بخارآب کنار گذاشته‌شده و سپس اندکی روغن مخصوص اضافه می‌شود. کمپرسور موجود در جک پنوماتیک باعث فشرده شدن هوا می‌شود و هوای فشرده را به سیلندر پنوماتیک که مجهز به پیستون بوده، انتقال می‌دهد و در آن تغییر نیرو از نیروی الکترونیکی به نیروی مکانیکی صورت می‌گیرد. قدرت الکترونیکی از یک واحد کنترلی با یک دریچه برقی تأمین می‌شود و با توجه به نوع جک مورداستفاده، قدرت بار را می‌توان انتقال داده یا به سمت بالا افزایش داد.

جک‌های پنوماتیک در کل دارای سه بخش اساسی می‌باشند:

1- تولید هوای فشرده: این عمل اساساً به‌وسیله‌ کمپرسور و یا با شیوه‌های دیگری مثل منتقل کردن هوای فشرده با مخزن توزیع هوای فشرده صورت می‌گیرد.

2- توزیع هوای فشرده‌شده: یکی از ضروری‌ترین قسمت‌های جک پنوماتیک، در شکل و اجرا، توزیع هوای فشرده‌شده است و انتخاب درست و مناسب اندازه شیرآلات، قطر شلنگ‌ها و رگلاتورها و … از اهمیت زیادی در طراحی جک پنوماتیک برخوردار است.

3- کنترل: نیروی محرک و کنترل سرعت در هر سیستم پنوماتیک دو ابزار اساسی دارد. با کاهش یا افزایش فشار هوا نیروی انجام دهنده توانایی کم شدن یا زیاد شدن را دارد که برای این منظور از رگلاتورهای فشارشکن نیز استفاده می‌شود. یکی از عمده‌ترین عمل‌ها که رگلاتورها انجام می‌دهند، ثابت پایدار نگه‌داشتن فشار هوای جک پنوماتیک است.

انواع جک‌های پنوماتیکی یا بادی

جک پنوماتیکی یا بادی در اصل نوعی عملگر اکچیتور است. سیلندرهای پنوماتیکی دسته‌ای از سیلندرها بوده و این سیلندرها به‌وسیله باد کار می‌کنند. جک‌های پنوماتیکی یا بادی در شکل‌های فراوانی تولید می‌شوند و از پرمصرف‌ترین ابزارآلات پنوماتیکی در صنایع پرس، صنایع چوبی، صنایع کاشی و سرامیک، صنعت خودروسازی و خطوط تولید هستند.

🔶انواع جک‌های پنوماتیکی به‌صورت زیر است:

1- جک‌های خطی

2 جک‌های غیرخطی

 

 پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.📝

تاریخ بروزرسانی 1401/04/14

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.